De keuken van Mauritius bestaat uit vele Indiase invloeden, maar ook westerse en oosterse invloeden. Het vinden van Chinese restaurants en het tegenkomen van de Franse keuken is daarom niet ongebruikelijk. Op culinair gebied, bied Mauritius veel diversiteit. Mauritius is geen goedkope bestemming. Het eten bij lokale restaurants kan daarom een goedkopere optie zijn dan bij de hotels.
Door de ligging van het eiland zijn zee producten erg belangrijk in de Mauritiaanse keuken. Kreeft, garnalen en mosselen worden op allerlei manieren bereid. Ook kunt u lokale lekkernijen tegenkomen zoals gedroogde octopus. Maar door de vele invloeden zijn er ook kruidige curries, stoofschotels en wildgerechten te vinden. Op de lokale markten worden diverse soorten groenten en fruit aangeboden. Dit is merendeels eigen teelt, maar af en toe wordt er ook fruit geïmporteerd. Dit fruit dient als basis ingrediënt voor onder andere chutneys. Zoet, zout, pittig en mild. Mauritius bied vele smaak sensaties. Een typisch Mauritiaans drankje is rum gemaakt van rietsuiker. Het is goedkoop en is zeer populair onder de lokale bevolking. Andere typerende drankjes die te vinden zijn op Mauritius zijn koud bier, wijn en kokoswater. Overigens is alcohol drinken vanaf 18 jaar toegestaan. Drinkwater uit de kraan is niet geschikt voor consumptie gebruik.