Culinair gezien hoort Peru bij een van de beste keukens van Zuid-Amerika. De Peruviaanse keuken wordt beïnvloed door een mix van Indiase, Spaanse, Afrikaanse en Aziatische kenmerken. Hoofdingrediënten zijn rijst, aardappelen, vlees, mais en bonen. De aardappel heeft een groot aandeel in de historie van de Peruviaanse keuken aangezien deze oorspronkelijk uit Peru komt. Voornamelijk aan de kust wordt er veel vis gegeten. Ceviche is hier een goed voorbeeld van, dit is een rauwe visschotel waar veel citroen of limoen in wordt gebruikt. Een typisch gerecht vanuit de hooglanden van Peru is carapulcra; een stoofpot van varkensvlees, gedroogde aardappelen, pinda's, aji panca (chili peper), paprika, knoflook en specerijen geserveerd met rijst. Een delicatesse in Peru is het eten van cuy: het vlees van een cavia.
De populairste non-alcoholische drank in Peru is Inka Kola. Het smaakt naar bubblegum. Daarnaast is het drankje chica morada, gemaakt van paarse mais, ook erg populair. Vruchtensappen zijn ook op veel plekken vers te verkrijgen. Een bekende alcoholische drank in Peru is pisco. Dit is een sterke drank, gemaakt van druiven. Ook wordt pisco gebruikt in de cocktail pisco sour.