De Filipijnse keuken is een mix van westerse en Aziatische gerechten en heeft met name invloeden van de Chinese, Maleisische en Spaanse cultuur. Net als in andere Zuidoost-Aziatische landen vindt u bijna overal wel kleine restaurantjes, markten en kraampjes op straat, maar zijn deze wel in mindere mate aanwezig. De meeste restaurants gaan pas in de middag open en dat maakt het iets lastiger om een plekje te vinden voor het ontbijt, maar op de meest toeristische bestemmingen is dit gelukkig niet van toepassing. Op het platteland is het aanbod wat minder, maar er is altijd ergens wel wat te eten te vinden. In hotels en restaurants kunt u tijdens uw reis vaak kiezen tussen traditionele Filipijnse gerechten evenals gerechten met een westerse invloed.
Kenmerken van de Filipijnse keuken zijn voor het grootste deel beïnvloed door het gebruik van rijst gecombineerd met vlees of vis en kruiden. De gerechten in de Filipijnen zijn over het algemeen nietpittig en worden vaak bereid met vissaus, sojasaus en azijn. Bij een hoofdgerecht zit normaliter minder groente dan men gewend is. Desgewenst kunt u altijd extra groente als bijgerecht bij bestellen. Kenmerkend voor de Filipijnen zijn de sausjes met zure en bittere smaken, deze worden veelal gratis geserveerd bij het gerecht. Een bekende Filipijnse specialiteit is de Adobo; gestoofde varkens- of kippenvlees met sojasaus met knoflook, uien en azijn.