De Omaanse keuken is vooral beïnvloed door de Indiase, Indonesische en Oost-Afrikaanse keuken. In het eten zijn over het algemeen dadels, rijst, kip, lamsvlees of vis verwerkt. Het is verboden alcoholische dranken te nuttigen. Toch worden alcoholische dranken wordt over het algemeen verkocht in drie sterren (of hoger) hotels en restaurants. De prijzen zijn vaak wel buitensporig hoog. Leidingwater is in principe te drinken, maar heeft waarschijnlijk niet uw voorkeur. Mineraalwater is overal verkrijgbaar. In de kustgebieden wordt veel vis gegeten en de specerij saffraan speelt een grote rol in de Omani keuken. Een bekend Omani gerecht is ‘Balaleet’, wat vaak voor het ontbijt genuttigd wordt. Deze bestaat uit zoete vermicelli met ei, ui en kaneel. Ook zijn yoghurt, humus en hüttenkäse zeer populair. Dit wordt vaak gegeten met plat Arabisch brood (pita). Koffie wordt geserveerd in kleine kopjes, gekruid met kardemom of kruidnagel.