De Uruguayaanse keuken is een zeer fijne mix van Argentijnse, Spaanse, Portugese, Afrikaanse en zelfs Duitse invloeden. Veel voorkomende ingrediënten zijn kokos, rijst, bonen en veel vlees en vis. Daarnaast staat in elk huis vaak een barbecue waar de lekkerste vleesgerechten op worden bereidt. Een populair gerecht van de barbecue is Asado, een groot stuk rib van rundvlees die op verschillende manieren wordt gegrilld. Een traditioneel gerecht met een lange historie is Ñoquis, oftewel gnocchi; een pasta gerecht gemaakt van aardappel. Ten tijden van de economische crisis konden veel mensen zich rond de 29e dag van de maand maar weinig veroorloven. Het maken van Ñoquis was voor velen de oplossing. In sommige restaurants in Uruguay wordt het vaak alleen op die datum geserveerd. Een typisch Zuid Amerikaans drankje dat veel in Uruguay en ook in Argentinië, Paraguay wordt gedronken is Mate. Het thee drankje bevat onder andere de kruiden Yerba en wordt gedronken door middel van een ‘bombilla’, een filterrietje. In de weekenden komen Uruguayaanse families samen om te genieten van een heerlijk kopje Mate. Naaste de Mate staat Uruguay bekend om de smaakvolle Tannat wijn. De wijn wordt gemaakt van de Tannat druif die uitgeroepen is tot nationale druif. In Europa is de wijn nog niet zo bekend, dus als u in Uruguay bent dan is het zeker het proberen waard!